Idrotts massage

Prisma Kropp Och Själ

Idrotts Massageterapeut -  Medicinsk Aromaterapeut

Hypnosterapeut - Änglamedium


Idrottsmassage

för er nära Kalmar, Mönsterås & Nybro med omnejd

 


När det krävs lite mer än bara  avslappnande massage

 

 

Skador och snedställning i kroppen -

Idrottsskador - långvarig smärta

 

 Idrottsmassage innebär att jag gör det du behöver


Ergonomi, Terapeutisk stretching, triggerpunkter och knutar, ledmobilisering från fötterna upp till nacken (vid snedställning), djupgående massage (kan kännas lite extra), bindvävsgrepp, testar muskellängd, ger hemläxa, balanserar kroppen (så du blir lika lång på båda sidorna), masserar falsk ischias, eteriska oljor vid behov.Behandlingen går igenom hela kroppen då besvär i övre rygg ofta härstammar nerifrån.Besvär i rygg / ländryggen. Nacke / bröstrygg har ofta sitt ursprung på andra ställen än du har ont. Så jag går igenom hela dig och behandlar dig med den metod som just du behöver. Har du mycket besvär eller långvarig värk löser man inte det med bara en behandling.


En muskel består av muskelfibrer och bindväv. Bindväven i muskeln förkortas vid träning. Det är därför viktigt med stretching efter avslutat träningspass för att återställa bindväven till normallängd. Efter och mellan träningspassen kan man med fördel hjälpa muskeln att återfå sin normallängd med töj/massagebehandlingar.


En trött muskel skadas lättare än en utvilad. Tränar man hårt och ofta, hamnar man lätt på gränsen av vad muskeln klarar av utan att skadas och ibland får vi skador. Regelbundna behandlingar ökar muskelns ämnesomsättning och ger en avslappnande effekt på spänd muskulatur vilket leder till att muskelns återhämtning påskyndas och risken för skador minskar och möjliggör en intensivare träning.


Massage har gynnsam effekt på musklers återhämtning efter en skada, precis på samma sätt som den har positiv effekt efter intensiv träning. Vid skador kan massage i ett initialt skede även begränsa skadans omfång och minska de långvariga effekter som skadan ger. Med massage och töj behandling kan man effektivisera och påskynda läkningen vid idrottsrelaterade skador.


Befinner du dig i närheten av Kalmar, Mönsterås, Nybro eller andra närliggnade områden kring Läckeby och är i behov av kvalitativ och välgöranded idrottsmassage, så är du varmt välkommen hit till mig så ser jag till att ge dig den hjälp som du behöver!Ditt viktigaste redskap och motor som du har är din kropp.

Amatöridrottare och frisksportare som tränar regelbundet bör få massage en gång i månaden för att förebygga skador. Elitidrottsmän under uppbyggnadsperiod en till två gånger i månaden, och gärna en gång efter tävling. 7-10 dagar innan större prestation oavset nivå på den tävlande och med fördel 4-7 dagar efter prestationen för att hjälpa kroppen återhämta sig optimalt. 

Återbesök


Man läker eller rättar givetvis inte en skada eller värk på ett besök, så efter besöket kommer jag rekommendera fortsatt behandling som passar dig, hemläxa ev. i form av lätt träning och vi planerar in återbesök. Kroppen vill sträva tillbaka till sitt felläge då den är van vid det så därför behövs det oftast tre behandlingar inom en månad för bästa effekt.


Därefter är det klokt att gå regelbundet ett tag på valfri behandling ett tag för att ytterliggare se till så att kroppen kommer så långt ifrån det läge att den börjar snebelasta eller få ont igen.

Priser

Idrottsmassage

 

Behandling 60 minuter, 700 kr


Behandling 90 minuter, 850

 

Antal behandlingar

 

Rekomenderar tre behandlingar inom en månad vid akuta besvär.