Klassisk massage

Prisma Kropp Och Själ

Idrotts Massageterapeut -  Medicinsk Aromaterapeut

Hypnosterapeut - Änglamedium

massage Kalmar Mönsterås Nybro

Ta en paus

koppla av med massage


Svensk 

Klassisk Massage

KLASSISK MASSAGE

för er nära Kalmar, Nybro och Mönsterås med omnejd


Några av massagens positiva effekter:


Minskar smärta och ökar lugn


Mjukar upp och gör spända och ömma muskler elastiska.


Mjukar upp bindväv och motverkar ärrbildningar i muskler efter skador.


Ökar blodflödet och syre- och näringstillförseln i musklerna.


Löser kramper och låsningar.


Eteriska oljor som främjar läkning ochh rehabilitering


Ökar lymfcirkulationen och stärker immunförsvaret.


Hjälper till att forsla bort slaggprodukter, främst mjölksyra från musklerna.


Dränerar svullnader.


När bröst- och ryggmuskler slappnar av förbättras och fördjupas andningen.


Sänker blodtrycket.


Ökar prestations- och återhämtningsförmågan.


Har en lugnande och avslappnande effekt på nervsystemet.


Genom beröring påverkas vissa av kroppens hormoner positivt, ex stress, matsmältningsapparaten och sömn.


Ger en ökad kroppskännedom.

Den svenska klassiska massagen är världsberömd

Genom knådningar, glidningar och tryck löser massagen upp spänningar i hela kroppen och ger en behaglig och skön avslappning.


Regelbunden massage håller borta trötthet och smärta i rygg och nacke. Du känner dig lugnare, mjukare och rörligare. Massagen ökar blod och lymfcirkulationen. Dessutom blir musklerna mer smidiga och elastiska. Vid massage frisätts ”lugn och ro”-hormonet oxytocin och på så sätt minskas halten av stresshormoner i kroppen.


Den svenska massagen är den vanligaste och mest kända typen av massage i väst. Massören använder denna typ av massage för att stimulera cirkulationen, hjälpa cirkulationssystemet, slappna av stela muskler, återställa rörelseområdet och lindra smärta.


Om det är din första eller du inte får en massage ofta, är en klassisk massage en bra behandling för ”nybörjare”.


De eteriska oljorna som används är Young Livings terapeutiska oljor som är enbart från naturen, inga kemiska tillsatser. Oljorna stimulerar kroppens egna nervimpulser till hjärnan och ger ökad nervbalansering, stärker immunförsvaret och hjälper dig att slappna av i muskler och leder. Verkar smärtstillande och startar läkning. Eftersom de eteriska oljorna även verkar på känslocentrum (limbiska systemet) i hjärnan via doft sinnet, är behandlingen också välgörande för att avhjälpa stress, oro och för att åstadkomma känslomässig läkning. Balanseringen av energiflödena lyfter även humör och välbefinnande, vitalisering av kropp och själ. Behandlingen ökar kroppens förmåga att ta upp syre och näring till cellerna och syftar till att uppnå balans samt startar läkning i kropp och själ. Oljorna arbetar sedan i 5–7 dagar i kroppen.


En svensk klassisk massage kan vara långsam och försiktig, eller djup och knådande, beroende på kundens önskemål och vad han eller hon försöker uppnå.  Om du har ont, kommer det sannolikt att ta en rad behandlingar för att få varaktigt resultat.


Redan efter en gång kan du känna hur kroppen får ett lugn och främja en känsla av avslappning och välbefinnande, vilket kan minska ångest och spänning i kroppen. Svenska massage förbättrar blodcirkulationen, vilket hjälper dig att känna dig mer energisk genom att öka flödet av näringsrika syre till musklerna i kroppen. Dessutom stimulerar det lymfsystemet, som bär kroppens avfallsprodukter. Om du upplever muskelkramper och spasmer kan en svensk massage med fokus på dina problemområden hjälpa till att lindra denna smärta. Massagebehandling kan också hjälpa till med att hantera smärtan från tillstånd som artros och ischias.


Massage är inte en bra idé om du har feber, infektioner, inflammation, benskörhet och andra medicinska tillstånd - åtminstone inte utan att ha råd med din läkare först - och det är bäst att du inte får massage om du är sjuk. Om du är osäker på om en massage skulle vara bra för dig, tala med en läkare innan du bokar en svensk massage.


Massage har både rehabiliterande och förebyggande effekt för både kropp och själ. Den senaste forskningen inom massage och beröring bekräftar att massage är precis vad den stressade människan behöver. Både de fysiska och psykiska effekterna är positiva.


Jag utgår från Läckeby och välkomnar givetvis alla som önskar boka massage, inklusive de som exempelvis befinner er i Kalmar, Nybro, Mönsterås och andra närliggande områden.

Priser

Klassisk massage


Delkropp liten 20 minuter, 350 kr

 

Delkropp  40 minuter, 600 kr


Delkropp 60 min, 700 kr

 

Helkroppsmassage 60 minuter, 700 kr

 

Helkroppsmassage / ansikte 75 minuter, 800 kr

 

Antal behandlingar

 

Efter eget önskemål