Aroma / SPA

Prisma Kropp Och Själ

Idrotts Massageterapeut -  Medicinsk Aromaterapeut

Hypnosterapeut - Änglamedium

Certifierad Medicinsk Aromaterapeut

Många människor vill och är medvetna om att vi behöver och vill ta ansvar för vår egen kropp, vår hälsa och vår planet. Många, som arbetar inom sjukvården eller har haft kontakt med den, vet att vår sjukvård idag gör underverk och räddar många liv som förr inte skulle kunnat räddas, men det finns ett gap, ett tomrum. Det saknas idag behandlingsformer som ser till hela människan, för människan är inte en maskin där man kan laga en del här och en del där, utan människan är en helhet där alla delar påverkar varandra.

Vad är då hälsa? För mig är det mer än frånvaro av sjukdomar. Hälsa är till stor del en subjektiv upplevelse av ens kropp, livssituation, psyke, känslor och tankar. Människan är en helhet, där alla hennes delar behöver omsorg; kroppen behöver vila, rörelse, näring, frisk luft och vatten. Psykiskt/ mentalt/ själsligt behöver vi skapa positiva och meningsfulla liv åt oss med relationer, sysselsättning och livssyn. Vår själ behöver dessutom ibland en stunds lugn och eftertanke.

Eterisk olja finns naturligt i olika växter, när du skalar en apelsin är det den eteriska oljan som sitter i skalet du känner så starkt doft av t.ex. Oljan har olika funktioner för växterna, att skydda mot virus, bakterier, svamp och parasiter är en viktig egenskap – alla eteriska oljor har dessa egenskaper i mer eller mindre utsträckning. Andra funktioner är kommunikation med andra växter och djur för fortplantning eller beskydd.När vi utvunnit den eteriska oljan ur växten får vi en del av växten i koncentrerad form. Här har du en egenskap som är A och O när du håller på med aromaterapi – KONCENTRERAD FORM! De små dropparna kan vara mycket kraftfulla, några droppar eterisk olja kan motsvara en ganska stor mängd av den ursprungliga växten. Ha respekt för den låga doseringen – less is more!

Eteriska oljor stöter du på dagligen, när du borstar tänderna är tandkrämen smaksatt med eteriska oljor av pepparmint, tvålar är parfymerade med eteriska oljor (bl.a.), mat, godis, drycker etc. är smaksatta med eteriska oljor. Men för att det skall bli aromaterapi av det hela är man ute en terapeutisk effekt.


Endast ca 3% av alla eteriska oljor uppnår terapeutisk effekt och därför jobbar jag med Young Living oljor.


Aromaterapi är en form av örtmedicin. Växterna har olika egenskaper och genom att använda den eteriska oljan från växten kan vi ta del av egenskaperna för att uppnå eller bibehålla hälsa och välmående. Oljorna påverkar oss både fysiskt och psykiskt.


En vanlig missuppfattning är att dofterna enbart skulle framkalla en känsla – aromaterapi är betydligt mer komplext och spännande än så! Vi kan komma i kontakt med oljorna antingen genom doften, då andas vi in den eteriska oljan som snabbt kommer ut i blodet via lungorna och skickar signaler till olika körtlar och organ i vår kropp. Vi kan också smörja in oss med oljan utblandad i en vegetabilisk olja för att lindra och läka åkommor, t.ex. sår, brännskador, hudirritationer, mensvärk, muskel- och ledvärk, magont, huvudvärk, oro mm.