Fotvård

Fotvård


Jag utför fotvård (ej medicinsk). Alla produkter jag använder inklusive nagellack är rena och ekologiska så långt det går. Nagellacken är fri från gifter  och så naturliga de kan bli..


Fötterna glöms ofta bort och vi tar dom för givet. Vi står på dem, går på hårda ytor och stänger in dom i trånga skor. Ta hand om och behandla dina fötter med skön fotvård för att fräscha upp och få igång blodcirkulationen. Att sköta sina fötter är väldigt viktigt. Hos mig erbjuds en genomgående fotvårdsbehandling med fotbad, fotmassage samt fokus på naglar och förhårdnader. Fotvårdsbehandlingar passar alla, unga och gamla, män som kvinnor.


– Förut var det mest äldre som sökte för fotvård. Nu har många upptäckt hur skönt det är när fötterna är omskötta och fina.

Förhårdnader och liktornar är vanligt på fötter och kan uppstå när du exempelvis använder skor som trycker mot foten, då blir huden tjock och hård. Om sedan förhårdnaden belastas ytterligare under lång tid så pressas förhårdnaden in i huden som en tagg och kan göra väldigt ont. Tar man hand om och behandlar sina fötter så kan man både få bort och minska risken för att få förhårdnader och liktornar.


Jag erbjuder två fotvårdsbehandlingar

Fotvård (ej medicinsk), Fotvård / Pedikyr med lack.

Jag utför inte medicinsk fotvård, vilket innebär att jag till exempel inte bedömer hur sulor eller avlastningar för diabeteskunder skall göras. Jag använder inte skärande och stickande verktyg.


Fotvård – Du börjar behandlingen med ett varmt fotbad innehållande epsomsalt (magnesiumsulfat, magnesium som kroppen behöver och sulfat driver ut gifter). Därefter peeling för cirkulationen och avlägsna döda hudceller. Under behandlingen av fötterna filar jag bort förhårdnader, klipper och gör rent runt naglar. Jag filar naglarna, och mjukar upp nagelbanden samt ger dig råd för att på bästa sätt underhålla fötterna även hemma. Ibland finns sprickor på hälar eller djupare förhårdnader som behöver ses om lite mer ofta. jag arbetar med manuell och maskinell utrustning. Behandlingen avslutas med en skön massage på fötterna och vaderna med vårdande krämer.Många tänker inte på att de filat för hårt och för mycket så att huden har rest sig. Viktigt är att också använda fina filar och inte för grova verktyg. Det kan nämligen skapa ännu större sprickor. Nageltrång behandlar jag till viss del, men har man en nedåtväxt nagel som lätt blir inflammerad kan det vara en god idé att uppsöka läkarhjälp.


Fotvård (ej medicinsk) ingår som alternativ i ditt friskvårdbidrag. Oavsett om du lämnar kvitto eller har E-passi, och då går det lättare att unna sig en skön behandling

Priser


Fotvård ca 60 minuter, 850 kr  (Pensionär rabatt 100 kr)Antal behandlingar


Efter eget önskemål