Regndropp Historiska oljor

Regndroppsmassage Historiska Oljor

 

Eteriska oljor har använts i tusentals år i Kina, Indien, Persien, Egypten m.fl. länder. I Bibeln finns över 1000 referenser till eteriska oljor och till aromatiska växter, och det finns bevis på att de används så långt tillbaka som 3500 f.Kr. 

Enligt sägnen så sa Jesus till sina lärjeungar "Gå ut och smörj folk och bota dem från sjukdomar." Det gamla Hebreiska ordet för smörja är massah, vilket man kan tolka som att avsikten var att massera in eteriska oljor och därigenom bota folk.

Aloe (Royal Hawaiian Sandal Wood): Nikodemos tog med sig aloe, som anses vara väldoftande sandelträ, till Jesus. (Johannes 19:39)

Cassia: Kassia kanel var en viktig ingrediens i rökelsen som användes i templet. (Psaltaren 45:8 Av myrra, aloe och kassia dofta alla dina kläder; från elfenbenspalatser gläder dig strängaspel.)

Cedarwood: Libanons cedrar var kända för sin hållbarhet och de användes till att bygga Salomos berömda tempel. (Första kungaboken 4:33 Han talade om träden, från cedern på Libanon ända till isopen, som växer fram ur väggen. Han talade ock om fyrfotadjuren, om fåglarna, om kräldjuren och om fiskarna.)

Cypress: Denna olja extraheras från cypressen, som har ett så hållbart virke att cypressdörrarna i Peterskyrkan i Rom inte visar några tecken på försämring efter 1200 år. (Jesaja 44:14)

Frankincense: Det hebreiska ordet för frankincense, levonah används i Bibeln 22 gånger, vilket gör det till ett av de mest kända materialen i Bibeln. (Höga Visan 3:6 Vem är hon som kommer hitupp från öknen såsom i stoder av rök, kringdoftad av myrra och rökelse och alla slags köpmannakryddor?)

En av gåvorna från de tre vise männen.

Hyssop: Bibliska hänvisningar till denna växt Isop antyder att den användes i riter och ritualer för rening. (Psaltaren 51:7 Skära mig med isop, så att jag varder ren; två mig, så att jag bliver vitare än snö.)

Myrrh: Myrra var en viktig ingrediens i Moses heliga smörjelseolja och värderades högt av bibliska personer som Kung David och Salomo. (Ordspråksboken 7:17 Jag har bestänkt min bädd med myrra, med aloe och med kanel.)

Gavs till Jesus innan han korsfästes, då det är smärtlindrande.

Myrtle: Myrtengrenar används under den judiska högtiden sukkot, som vanligen översätts till lövhyddohögtiden. (Nehemja 8:15 och att man skulle kungöra och låta utropa i alla deras städer och i Jerusalem och säga: »Gån ut på bergen och hämten löv av olivträd, planterade eller vilda, och löv av myrten, palmträd och andra lummiga träd, och gör en lövhydda, såsom det är föreskrivet.»)

Onycha: Bensoe var en ingrediens i den rena och heliga parfym eller rökelse som Herren bad Moses att tillverka. (Andra Mosebok 30:34 Ytterligare sade HERREN till Mose: Tag dig välluktande kryddor, stakte och sjönagel och galban, och jämte dessa vällukter rent rökelseharts, lika mycket av vart slag,)

Oils of Ancient Scripture innehåller 10 oljor från de viktigaste växterna, växtmaterialen och hartserna i Bibeln – från cypress (Jesaja 44:14) till Sarons ”ros” (Höga visan 2:1). Dessa oljor är avsett att hjälpa dig att uppleva och njuta av de underbara dofterna och de spännande historierna runt dessa värdefulla eteriska oljor och innehåller uppfriskande dofter som myrten och cederträ samt mättade dofter som frankincense och myrra. De oljor som användes under Jesu tid, långt innan och långt efter.

 

Växter och deras eteriska oljor har använts i tusentals år för att främja människors hälsa De tre vise männen gav guld, frankincense/ rökelse och myrra till Jesus. Myrra är bakteriedödande och användes under antiken på navelsträngen för att hålla den fri från infektioner och för att den då föll av och läkte snabbare. I Bibeln berättas också att Gud gav recept på eteriska oljeblandningar till Moses för att stoppa farsoter som dödade tusentals.

 

Eteriska oljor har använts i tusentals år i Kina, Indien, Persien, Egypten m.fl. länder. I Bibeln finns över 1000 referenser till eteriska oljor och till aromatiska växter, och det finns bevis på att de används så långt tillbaka som 3500 f.Kr. De är lika användbara, om inte mer, för oss nu som de var då. Oljor var nödvändiga för att leva dagligen i bibliska tider. Faktum är att ordet "olja" visas i King James Version av Bibeln 191 gånger - mer än orden tror, ​​nåd och glädje!

 

Allt började i Genesis, där redan från början av skapelseberättelsen nämns växter och örter. Växter är inte bara grundläggande för vår planet, de är intimt knutna till människors fysiska, emotionella och andliga välbefinnande sedan tidens början. Dessa avsnitt stödjer det begreppet.

 

Ezekiel 47:12 (KJV): "Vid flodens sida, på denna sida och det, kommer att växa alla slags träd som används för mat; deras löv kommer inte att försvaga, och deras frukt kommer inte att misslyckas. De kommer att bära frukt varje månad, för deras vattenströmmar från helgedomen.  Deras frukt kommer att vara för mat och deras löv för medicin.  

Uppenbarelseboken 22: 2: "Mitt i gatan och på båda sidor om floden var livets träd, som bär tolv frukter, varje träd ger sin frukt varje månad. Trädens löv var för folkens helande. " 

Det finns några blandade åsikter om huruvida doftoljor (tidiga versioner av eteriska oljor) var verkligen eteriska oljor eller olivolja som var starkt uppblandad med olika örter och växter. Destillationskrukor har hittats så tidigt som från 3500 f.Kr., så det skulle vara möjligt men ingen vet säkert. Oavsett, de 12 oljorna som används i bibliskt regndropp är viktiga och heliga växter eftersom de nämns i Bibeln och de användes i koncentrerad form.

Priser

Biblisk Regndroppsmassage

  60 min 850 kr

 

 

 

Antal sessioner

 

Efter eget önskemål