Bindväv Koppning

Bindvävs Koppning


Koppningsmassage av bindväven

Fördelar med koppning

Det finns många fördelar med koppning. Att ta en koppningsmassage är inte ett skönt moment i sig men det är däremot väldigt effektivt. Här har jag listat 5 fördelar med koppning.


 • Ökar cirkulationen i muskler och underhud. Med hjälp av sugkopparna skapas ett undertryck i din hud. Detta påverkar i sin tur bindväven och ökar därför cirkulationen i muskler och i underhud.
 • Slaggprodukter och överskottsvätska rensas ut. Genom den kraftigt ökade cirkulationen rensas slaggprodukter och överskottsvätska effektivt ut och ökar fettförbränningen.
 • Gör huden mjukare och slätare. I och med att slaggprodukter och överskottsvätska rensas bort blir huden mjukare och slätare med mindre synliga celluliter.
 • Mindre stelhet. Med hjälp av undertrycket som ökar cirkulationen i muskler ökas även din rörlighet samt smärtlindringen.
 • Påverkar bindväven positivt. Bindväven omsluter kroppens alla muskler, leder och organ. Enkelt uttryckt kan man säga att den hjälper till att hålla ihop vårt inre. Bindväven ska vara smidigt och glatt för att fungera optimalt. Genom koppning påverkas bindväven positivt.

  Vad är koppning?

  Koppning är en populär form av behandling som verkligen gör gott långt ner på djupet. Koppningsmassage är en kombination av svensk klassisk massage och 5000-årig koppningsteknik. Den har praktiserats i Kina i flera tusen år, och är därför en väl beprövad metod som spritt sig över hela världen. Jag använder mig av siliconkoppar som sugs fast på de delar av kroppen som man vill behandla och sedan förs de fram och tillbaka på ytan, eller helt enkelt får sitta stilla och jobba själva. Effekten är en djupgående bindvävsmassage, som ökar blodcirkulationen och därmed gör stor nytta. Syftet med att använda koppning är att få upp en cirkulation som stärker kroppen. Koppning sägs ”dra upp gammalt till ytan”.


  Kopporna kan leda till märken som liknar blåmärken men skall inte förväxlas med detta. Det är helt ofarligt och endast åverkan på de yttersta hudlagren. Om dessa tillkommer eller ej, beror på patienten och huruvida cirkulationen är bra i området. Det är oftast så att vid god cirkulation så blir det inga märken men där den har stagnerat så kan det bli blåaktiga märken. Eventuella ringar går bort inom ett par dagar.


  Varför gör man koppning och vilka effekter ger den?

  Många har haft stor framgång med att bli av med olika muskelproblem, och även ledvärk, genom koppning. Det är en bra form av massage, där både hud och bindväv får sig en riktig genomkörare. Koppningen ökar effektivt cirkulationen av blod och lymfvätska.

   

  Vanliga positiva effekter vid koppning:

  Ökad blodcirkulation
  Ökad fettförbränning
  Ökad lymfdränering
  Reducerar celluliter
  Påskyndar återhämtning efter träning
  Förbättrar immunförsvaret
  Hjälper till att rensa ut slaggprodukter
  Kan även vara bra vid ärrbildning t ex efter skada eller operation
  Hudproblem som t ex eksem och acne kan reduceras.


  Hur går behandlingen till?

  Kroppsdelen man vill behandla mjukas upp med en enkel effleurage och massageolja, detta gör man även för att förbereda huden och öka effekten. Efter det för man kopparna över huden och skapar ett vakuum som gör att de sugs fast på huden. Ofta använder man sig av flera koppar samtidigt för att få en riktigt god effekt. Man kan låta dem sitta på ett ställe eller föra dem fram och tillbaka. Det gör inte alls ont oftast, utan känns mer lite konstigt. Man får som en stickande känsla i de kroppsdelar där man sätter kopparna. Ofta mycket för att man väcker delar som inte lika ofta används i det dagliga livet.


  Vad händer i kroppen

  Undertrycket i koppan drar till sig vätskor, det betyder först och främst att tillströmningen av blod ökar. Utöver detta så har koppan stor effekt på lymfsystemet. Ökas tillförseln av blod så förbättras kroppens förutsättningar att läka sig själv. Hjälper man lymfsystemet gör kroppen sig av med en större mängd slaggprodukter än normalt.
  Blodet transporterar syre, huden behöver syre för att förnya sig och hålla sig frisk. Desto äldre du blir desto svårare blir det att syresätta huden. En dåligt syresatt hud är första steget till hudens åldrande samt är grogrunden för celluliter.
  Vid behandling med koppning ökar effekten om man håller en god och nyttig kosthållning samt god konditionsträning och det är viktigt att man tar ett extra vattenintag då utsöndringen av gifter i kroppen ökar.


  KOPPOR ANVÄNDS EJ/ UNDVIK

  *Personer som använder blodförtunnande
  *Lider av hjärtproblem
  *Starkt nervlugnande medicin
  *På gravida kvinnor
  *Ej på åderbråck eller på aktuellt trauma.
  *Strokepatienter
  *Är diabetiker
  *Högt blodtryck

   

  Priser

  Bindväv Koppning Massage  Delkropp 30 minuter, 650 kr


  Delkropp  45 min, 750 kr


  Helkropp 60 minuter, 850 kr
  Antal behandlingar


  Efter eget önskemål


  observera att jag ej utför intim massage