Zonterapi Reflexologi

Zonterapi / ReflexologiEtt sätt att komma åt obalans eller smärta i kroppen

Trycket kommer från fingrarna. En rullande rörelse av fingertopparna, spetsarna och naglarna skapar stimulansen som liknar hur en elektrisk strömbrytare eller krets fungerar. Tekniken appliceras på kroppens olika reflexpunkter.

I Norden kallas behandlingen för zonterapi men i övriga delar av världen för reflexologi och jag arbetar i reflexologin även med punkter på andra delar än fötterna.

Behandlingen utförs ofta under fötterna men det kan även vara på

t ex händer, ben, knän och öron.

 

Vanliga besvär som behandlas med zonterapi/reflexologi är stress, muskel- och ledbesvär, magproblem, huvudvärk och migrän, ryggont, sömnsvårigheter, oro och för att stärka immunförsvaret.

 

Vi vet att kroppen använder smärta som varningssignal. Det vi däremot inte vet är att vi går och bär på mycket dold smärta som plötsligt kommer i dagen när någon börjar massera våra fötter.

 

Retningar zonterapi/reflexologi åstadkommer leder till en reaktion i det område zonen svarar mot och skapar därigenom en självläkningsprocess. 

Vi vet att eteriska oljor också innehåller elektromagnetiska egenskaper. Användning av eteriska oljor med vitaflex ökar därför processen så mycket och driver oljorna till motsvarande reflexpunkter. Det är därför det kombineras med regndroppstekniken också. Jag kan välja eteriska oljor specifikt för den utmaning du upplever. 

Vita Flex teknik utvecklades av tibetanerna tusentals år före akupunktur. Dess bokstavliga mening är ”vitalitet genom reflexerna”.

Zonterapi / Reflexologi grundar sig i att det finns zoner/reflexpunkter som står i förbindelse med varje del av kroppen. Om det finns överbelastning eller obalans i en kroppsdel visar det sig i reflexzonen som smärta.

 

De områden som smärtar stimuleras/masseras upp med zonterapi formen Vita Flex som från zon till kroppsdel löser blockeringar, ökar cirkulationen och aktiverar kroppens egen självläkningsförmåga.

 

För att du ska få bra effekt är det rekommenderat med en behandlingsserie på minst tre behandlingar för att sedan utvärdera resultatet.

 

Oljan följer med nervimpulsen i vitaflex rörelsen till organet och dess molekylära egenskaper påbörjar där en rening på cellnivå. 

Vita Flex är när den kombineras med eteriska oljor den mest kraftfulla formen av reflexologi/zonterapi. Med reflexologi kan man effektivt behandla det affekterade området utan att ytterliggare irritera problemområdet eller skadan.

Vita Flex är även en viktig del i Regndroppstekniken

Denna behandling utförs med eteriska oljor.

Priser

Zonterapi / reflexologi


Zonterapi / Reflexologi 20 minuter, 450 kr


Zonterapi / Reflexologi 40 minuter, 645 krAntal behandlingar


Efter eget önskemål