Djurbehandlingar

Snabb


Här ser ni Ponnyn Snabb som bor på 4H-gården i Kalmar. Han uppskattar sin regndropps behandling.


Behandlingar för Djur


I mitt yrke som aromaterapeut så använder jag ofta eteriska oljor även på djur. Innan du själv ger dig in på det är det viktigt att du förstår och respekterar att eteriska oljor är oerhört starkt koncentrerade och att djuren är väldigt mycket känsligare än oss människor.


Precis som hos oss människor har våra djur ofta en del krämpor och problem med sin kropp och själ. Tyvärr är det många som inte vill se eller höra att ens hund har ont eller är sjuk, man ser en dödsdom framför sig... Så är det ju ytterst sällan utan precis som hos oss kanske man bara kan behöva lite massage för stela muskler, tillskott som rättar till energibalansen och örter eller eteriska oljor som hjälper en krånglig mage, löptik som har ont, en hund som är orolig och stressad, hostar, nyser, har huvudvärk osv.


Raindrop Technique som ibland också kallas för regndroppsbehandling och regndroppsmassage är en form av medicinsk aromaterapi som är framtagen för behandling av skolios och andra ryggbesvär på människor. Men efter hand som man upptäckte hur effektiv behandlingen var så började man också hjälpa sina fyrfota vänner på liknande sätt som fungerade bra för de tvåbenta familjemedlemmarna. I USA har ett antal veterinärer blivit intresserade och utvecklat aromterapeutiska metoder, inklusive Raindrop för en lång rad olika djur.

Oljorna anpassas efter varje individ och dess problem   


Beroende på anledning till regndroppsbehandlingen så anpassar jag oljorna efter varje individs behov. Ska det vara stärkande för immunförsvaret att hjälpa fysiska besvär eller mer hjälpa den mentala biten. Givetvis kan man jobba åt både fysiskt och mentalt samtidigt. Läs mer under sidan regndroppsmassage. Jag tar emot smådjur och häst. Kontakta mig så avtalar vi tid och plats.

Här gör jag Vita Flex rörelser (en form av zonterapi) längs med insidan av Snabbs ben. 

Schäfern Diva som tävlar bland annat i lydnad tyckte det var skönt att bli ompysslad och få regndroppsmassage som rensade och stärkte kroppen musklerna och lederna.

Min egen bichon havanais får regndroppsmassage med inriktning emotionella oljor. Hon är orolig då vi går ute och skäller gärna mot andra hundar så de håller sig på avstånd. Alltså oljor som stärker henne mot oron.

Regndroppsbehandling skiljer sig inte mycket från männsikans rygg. Här gör jag fingerrotationer. Snabb trivdes som hästen i hagen så att säga. 

I slutet kan man ha på en våtvarm handduk eller ett hästtäcke och låta hästen vila ett tag medan oljorna aktivt jobbar i kroppen. 

Stela leder och smärta i knän, jobbar då med regndroppsmassage som alternativ behandling och kosttillskottet BLM och Sulfurzyme från Young Living.

Aromaterapi och eteriska oljor är en form av alternativ- och komplementärmedicin som man med fördel kan använda för att hjälpa djur må bättre i både kropp och själ.

Oljorna verkar både fysisk och psykiskt och kan vara till stor hjälp för att balansera upp och stärka mentala problem som är svåra att nå med bara träning, som rädsla, stress osv.

Oljornas kemiska beståndsdelar pratar direkt med hjärnan som skickar information till andra organ i kroppen att sänka blodtryck, minska benägenhet för kamp- och flykt, minska utsöndring av stresshormon osv.

Tillsammans med terapi i form av anpassad träning och beteendeterapi kan oljorna hjälpa både dig och ditt djur att få vardagen att fungera.


Priser

Aromaterpi för djur

 

Hund / smådjur  400 kr

 

Häst (jag kommer till dig) 600 kr

 

30 kr / mil utanför Läckeby

 

Antal behandlingar

 

Efter eget önskemål