Bindvävsbehandling

Bindvävsbehandling

När bindväven (fascian) är frisk så är den mjuk och följsam och tillåter dig rörelse/stretch i alla riktningar innan den återgår till sin ursprungliga, normala form. Men fascians flexibilitet, form och struktur påverkas lätt hos oss alla. Brist på fysisk aktivitet gör fibrerna stela. Långvarig stress eller belastning gör att fibrerna tjocknar då de försöker skydda underliggande muskulatur. Dålig hållning eller monotona rörelser kan förändra fascian efter dina invanda mönster. Sammanväxningar bildas bland skadade fibrer, och när de väl har bildats är de svåra att bli av med. Troligtvis har du massor med sådana sammanväxningar eller stelhet i din fascia.

Jag masserar inte musklerna som prioritering utan lossar bindväven med grepp och töjningar ibland instrument på hela kroppen där det behövs eller efter önskemål.

Med Bindvävsbehandling blir bindväven elastisk igen. Cirkulation och näring kommer åter fram dit den ska, musklerna får mer utrymme, nervsystemet lugnar sig och skickar ut signaler till avslappning. Den negativa rundgången bryts och kroppens mekanik fungerar som den ska igen. Jag arbetar med en speciell dragteknik i underhuden, det känns avslappnande, skönt och befriande efteråt. Man får helt enkelt mer plats i sin kropp…

Bindväven, eller mer specifikt fascian, håller muskler på plats när du spänner dem och underlättar musklernas glidrörelser mot varandra. (Fascia är en sorts bindväv, bindväv är samlingsnamnet på den kroppsvävnad som ger stadga och sammanhållande funktion åt vävnader och organ.)

När man får en inblick i hur komplex bindväven är, kan man även förstå hur välgörande det är när den är elastisk. En elastisk och följsam bindväv är grunden för rörlighet, cirkulation och välbefinnande. Bindväven är kroppens reparations- och stödjevävnad och den finns precis överallt i kroppen. Bland annat runt muskler, runt inre organ, mellan celler, i blodkärl, senor, i underhuden... (Den vita hinnan runt en fläskfilé är bindväv). Bindväven utgör ca 16 procent av kroppsvikten.

När bindväven växer till och blir förtätad, blir rörligheten sämre, det inte bara känns trångt i kroppen, det är trångt i kroppen.

Cirkulationen och näringstillförseln försämras, och smärta uppstår. Kroppen reagerar med att skicka ut signaler till nervsystemet i form av stress. Dessa signaler leder till att det växer till ännu mer bindväv och sen är cirkeln/rundgången igång.

Från Wikipedia:

En fascia är en fibrös bindvävshinna som har som främsta uppgift att hålla muskler och muskelgrupper på plats under muskelkontraktion. Med sina glatta, vita ytor och sin placering mellan musklerna underlättar de också musklerna glidrörelser mot varandra. Kärl och nerver som leder ut i extremiteterna löper ofta längs fasciorna.

Priser

Bindvävsmassage


Behandling 40 minuter, 645krAntal behandlingar


Efter eget önskemål