IR-madrass

Infraröd Madrass med Turmalin


Inframadrasser med natursten mjukar upp muskler och ökar avslappning och känslan av välbefinnande. Min värmemadrass från Luxaway har Turmalin stenar. Främjar lymfflödet och lindrar inflammationer.

 

Fördelarna med en IR – Madrass


  • Ökar blodcirkulationen och cellmetabolismen.
  • Reducerar smärta och stärker immunförsvaret.
  • Lindrar inflammationer, stela leder och muskelsmärta.
  • Effektiv detox, understöder att få ut gifter och slaggprodukter ur kroppen.
  • Lindrar Fibromyalgi smärta och kronisk matthet.
  • Stress och stelhet.
  • Turmalin kan förbättra blodcirkulationen och hjälpa att syresätta blodet.
  • Turmalin sägs förbättra immunförsvaret, lymfsystemet, hjälper mot sömnproblem och stimulerar läkning igenom hela kroppen.

Infraröda strålar är inte skadliga för kroppen eller huden. De hjälper till att stimulera kroppens ämnesomsättning. Infravågorna tränger djupt in i kroppen och värmer på djupet. Värmen skapar resonans i cellerna, inframadrasser är därför mycket effektivare än vanliga värmemadrasser. Effekten fortsätter också efter användning. Fördelarna med infraröd värmeterapi kan förstärkas med naturlig Turmalin.


Forskare har funnit att infrastrålar kan förbättra blodcirkulationen, minska och lindrar symtomen vid olika tillstånd. Lindrar smärta, återupplivar hudceller, stärka hjärnan, hjärt-kärlsystemet, lymfsystemet och nervsystemet samt hjälper att återställa muskelelasticitet. Studier har även visat att infraröd värmeterapi minskar ischemi (syrebrist i vävnad), har en anti-inflammatorisk effekt, minskar smärta, revitaliserar huden och främjar bättre sömn. (hämtat på Luxaway)

 

Negativ jonterapi varför avger madrassen negativa joner?

Negativa joner förstärker cellernas förmåga att använda näringsämnen och avlägsnar slaggprodukter (toxiner och metaller), ökar syreflödet till hjärnan och balanserar kroppens pH genom att sänka dess surhet. Europeisk forskning har visat att negativa joner ökar kollagenproduktionen, gör cellmembran mer genomträngliga, och hjälper till att stärka immun- och autonoma nervsystemet.

Turmalin


Namnet "turmalin" används för flera olika men relaterade mineraler som finns i rika och varierande färger. Tourmalin är piezoelektriska - när de värms upp, ger de en elektrisk potential (olika elektriska laddningar i motsatta ändar). De avger också FIR (långt infraröd) strålning och negativa joner, effekter som ökar när värme appliceras. Turmalin är en helande jordande sten som sägs minska tarm- och hudproblem, förbättra cirkulationen och hjälpa till med hud och autonoma nervsystemet. Det sägs också att Turmalin förbättrar immunförsvaret och lymfsystemet, hjälper mot sömnlöshet. Turmalinen i madrassen är en keramisk Turmalin som är rik på negativa joner.