Regndroppsmassage

Prisma Kropp Och Själ

Idrotts Massageterapeut -  Medicinsk Aromaterapeut

Hypnosterapeut - Änglamedium

Regndroppsmassage 

 

För fysiska besvär 

 

 

Regndroppsmassage är en mjuk & varsam behandling som är mycket effektiv för att hjälpa vid flera olika problem genom kraften i terapeutiska eteriska oljor dvs. läkande örter och växter. Metoden forskades fram från börja för att hjälpa personer med rygg /nackproblem och skolios.

 

Regndropps behandling  för fysiska problem är en fantastiskt behaglig, djupgående och välgörande medicinsk aromaterapi/massage som stimulerar kroppens egen läkningsförmåga. Oljorna som används är Young Livings terapeutiska oljor som är enbart från naturen, inga kemiska tillsatser. Man jobbar med 9 olika oljor som är läkande och uppbyggande på olika sätt. Den här regndroppsmassagen är framtagen av naturläkaren Gary Young på 1980-talet för att stärka hälsan vid skolios och andra rygg/nackproblem.

 

Behandlingen stimulerar kroppens egna nervimpulser till hjärnan och ger ökad nervbalansering, stärker immunförsvaret och hjälper dig att slappna av i muskler och leder. Eftersom de eteriska oljorna även verkar på känslocentrum (limbiska systemet) i hjärnan via doft sinnet, är behandlingen också välgörande för att avhjälpa stress, oro och för att åstadkomma känslomässig läkning. Balanseringen av energiflödena lyfter även humör och välbefinnande, vitalisering av kropp och själ, varma handdukar ökar effekten av oljorna. Behandlingen ökar kroppens förmåga att ta upp syre och näring till cellerna och syftar till att uppnå balans samt startar läkning i kropp och själ. Oljorna arbetar sedan aktivt i 24 timmar och håller i sig  5–7 dagar i kroppen. Regndroppsteknik/massage är en härlig, väldoftande och rogivande behandling som rensar kroppen, stärker immunförsvaret, nervsystemet, ryggraden och bekämpar bl.a. visst virus, bakterier och inflammationer och minskar stress. Stärker matsmältningen och andningssystemet.

 

Oljorna masseras in på fötternas reflexologiska zoner med Vita Flex tekniken så att de drivs in i kroppen för att jobba på djupet och därefter droppas de ca 15 cm ovanför ryggraden och stryks ut med fjäderlätta rörelser över ryggraden och masseras mjukt in längs med ryggraden med olika terapeutiska tekniker. Behandlingen avslutas med att en våtvarm handduk som läggs på ryggen som en inpackning och det gör så att oljorna drivs in i kroppen ännu mer.

 

Om du är gravid bör du först rådgöra med läkare om det går bra för dig att få behandling med eteriska oljor.

 

Oljorna arbetar effektivt i din kropp i 24 timmar efter behandling så det rekommenderas att man inte duschar direkt efter. De fortsätter sedan att arbeta i kroppen 5–7 dagar efter behandlingen.

 

Effekter som påvisats vid regndroppsbehandling:

 

- Bra vid skolios

- Lindrar rygg och nackbesvär

- Sträcker ut och rätar ut sneda ryggar

- Stärker immunförsvaret

- Muskelavslappnande

- Stimulerar kroppens läkningsförmåga

- Bra resultat om man har eksem

- Rensar och renar kroppen från slaggprodukter och gifter av olika slag

- Förkortar sjukdomstiden och lindrar olika sjukdomsbesvär

- Ökar koncentration och närvaro

   Djupavslappnande och ger energi

 

 

 

 

 

Oljor i Regndroppsmassage

 

Valor® (oljeblandning)

Det är en stärkande kombination av eteriska oljor som har effekt både på kroppens fysiska och andliga aspekter för att öka känslor av styrka, mod och självkänsla vid motgångar. Valor® är känd för sina skyddande egenskaper och har en gynnsam effekt på individens inre resurser. Den anses också hjälpa kroppen återfå balans och hållning. I USA kallas den för ”Kiropraktor i flaska”.

 

Oregano (Origanum vulgare, Origanum onites, Origanum minutiflorum, Origanum majorana)

Oregano har en tung, kryddig, skarp arom som inger en känsla av trygghet. Den har mycket gynnsam effekt på immunförsvaret, attackerar bakterier och virus och är också bra för andnings- och matsmältningsfunktionen.

 

Timjan (Thymus vulgaris)

Timjan har en kryddig, varm, örtig arom som både är kraftfull och genomträngande. Timjan har länge varit känd som en medicinsk ört och innehåller stora mängder tymol. Som kosttillskott är det en av de starkaste antioxidanterna. Timjan stärker immunförsvar, andningssystem, matsmältningen, nervsystemet och andra kroppsfunktioner.

 

Basilika (Ocimum basilicum)

Basilika har en stark, kryddig arom som är stärkande för både kropp och själ. Vid lokal användning har den en uppfriskande effekt på sinnet och ger mental skärpa. Vid massage kan den ha en avslappnande effekt på ömma muskler. Basilika används medicinskt mer i orienten än i väst, särskilt i Kina och Indien.

 

Cypress (Cupressus sempervirens)

Cypress har en frisk, örtig, lätt arom av vintergröna som friskar upp, lindrar och stramar upp. Den används för dess antibakteriella, infektionsdämpande, antimikrobiska och urindrivande egenskaper. Den kan också dämpa svullnader i blod- och lymfsystemet och främja cirkulationen i kroppen. Oljan är behaglig under den kalla årstiden och bra för matsmältning och andning, samt för fet och oren hud.

 

Vintergröna (Gaultheria procumbens)

Vintergröna har en söt, mintaktig doft. Den innehåller samma aktiva ingrediens (metylsalicylat) som björk och är välgörande vid massage för att lindra spänningar i huvud och muskler. Oljan är antiseptisk och ökar blodcirkulationen och har en cortisonliknande effekt. Dämpar också obehag som hör ihop med inflammation i skelett, muskler och leder, samt rena lymfsystemet.

 

Mejram (Origanum majorana)

Mejram har en träig, kryddig och kamferliknande doft. En rogivande olja med värmande effekt på både kropp och själ. Den lugnar spända muskler efter träning och är gynnsam vid tillfälliga nervösa spänningar. Oljan är kramplösande, smärtlindrande och dämpar därmed värk. Den balanserar också andningssystemet.

 

Aroma Siez™ (oljeblandning)

Aroma Siez™ är en avkopplande blandning avsedd för massage av trötta muskler efter träning. Den har också en lugnande effekt för huvud, nacke och trötta fötter. Eftersom den är en blandning av mejram, lavendel, pepparmynta och cypress, är den ett bra komplement till övriga oljor och kommer att förstärka resultatet.

 

Pepparmynta (Mentha piperita)

Pepparmynta har en stark, ren, frisk, mintaktig arom. Det är en av de äldsta och mest respekterade örterna. Oljan används bland annat för att lugna och stärka nervsystemet, dess inflammationsdämpande egenskaper, mot muskelvärk och t ex huvudvärk och för dess påverkan på levern och andningssystemet. Oljan förbättrar koncentrationsförmågan, sänker kroppstemperaturen och är uppiggande. Pepparmyntan har också förmåga att direkt påverka hjärnans mättnadscenter, som skapar en mättnadskänsla efter en måltid, samt är bra för matsmältningen.

 

Ortho Ease® (massageolja)

Orto Ease® massageolja verkar avslappnande och värmer trött och stressade kropp samtidigt som den minskar de skadliga effekterna av olika vardagsaktiviteter. Ortho Ease® massageolja innehåller blandningar av eteriska oljor av vintergröna, feberträd, timjan, enbär, citrongräs, pepparmyntseukalyptus, pepparmynta, mejram och vetiver.

 

V-6™ (massageolja)V-6 Enhanced Vegetable Oil Complex™ används för utspädning av vissa eteriska oljor och kan användas för att göra egna blandningar, recept och massageoljor. Den här blandoljan ger näring åt huden, håller länge, täpper inte till porerna och lämnar inga fläckar på kläderna.

priser

Regndroppsmassage

strukturell / känslomässig

 

Rygg 60 minuter, 700 kr


Delux. Mage / panna / nacke / rygg / fot /vad 80 minuter, 800 kr

 


 

Antal behandlingar

 

Efter eget önskemål

 

 

Copyright @ All Rights Reserved